belevingsreis Kevelaer KE1980

dinsdag 18 juni 2019 | VNB- redacteur


Oefenfietstocht Kevelaer
Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. We gaan fietsen naar Kevelaer.
De weersvoorspelling was niet goed en inderdaad goot het van de regen bij vertrek, maar na een half uurtje fietsen was het droog. Je zag het weer opklaren. Eerste stop Boekel, koffie met heerlijke eigen gebakken koek en dan weer op de pendalen richting Sevenum. De natuur is prachtig om doorheen te rijden. Veel groen, langs de kant van de weg enorm veel verschillende wilde bloemen. Koeien en schapen. Echt genieten!! Dan naar Sevenum waar de soep klaar staat. We fietsen in één groep met 7 fietsers.

Er komen in Kevelaer meerdere fietsers bij. Want vele wegen gaan naar Rome, maar naar Kevelaer ook. Ik zal een opsomming maken van de samenstelling.
Wij vertrokken met 4 dames in de catering en 7 fietsers uit Den Bosch, uit Alphen aan de Rijn vertrokken 5 fietsers, uit Maastricht vertrok Guus, in Boekel voegde Cis zich bij de cateringgroep, 2 fietsers gingen een fietstocht doen rond Arnhem en Robert ging 55 kilometer lopen van Helmond naar Kevelaer voor training voor de 4 daagse en nog Ria met de bezemwagen voor de groep Alphen.

Na Sevenum fietsen we door het prachtige Limburgse land en komen uit bij Lingsfort in de buurt van Arcen, de fietsers voelen zich nog fit en springen na de theestop weer op het zadel en zo komen wij aan in Kevelaer rond de klok van vijf uur. Tijd voor een heerlijk biertje of iets anders. En dan komen alle fietsers en de wandelaar aan en zijn we plotseling met een groep van meer dan 20 deelnemers. Even omkleden en dan naar de Kaarsenkapel voor Eucharistieviering. Pater Aad van Ruiten SSS ging voor, het was een prachtige viering met samenzang. Daarna naar ons Hotel Goldener Apfel, daar hadden we een heerlijk buffet, na de maaltijd nog even naar het Heiligdom, iets drinken en dan slapen want vandaag hebben we 125 kilometer gereden en dat gaan we morgen weer doen. De B route is 164 kilometer en ook daar zijn fietsers voor. Om 9.00 uur vertrekken we, na een heerlijk ontbijt, richting Grafwegen. Nu fietsen we in 2 groepen. De A route en de B route. Het zonnetje schijnt al en het gaat een mooie dag worden. Deze omgeving is zeer geliefd bij de wielrenners want er komen er tientallen langs. Als onze groepen aankomen zijn ze echt aan koffie toe. Koffie met heerlijke koek, suikerbrood enz. Dan afscheid nemen van de fietsers uit Alphen aan de Rijn want zij gaan via andere wegen terug. Uiteindelijk hebben zij als ze thuiskomen 360 kilometer gereden. Onze groep gaat nu richting Niftrik, dit ligt bij de Maas. Prachtig gebied en de wegen ook wel wat heuvelachtig. Maar je ziet de fietsers stuk voor stuk genieten. Dan via de veerpont over de Maas naar Lith waar wij onze laatste stop hebben. En je ziet dat de fietsers naar elkaar omzien en de slogan “betekenisvol ontmoeten” hier ook weer aanwezig is. Het laatste stuk naar Den Bosch is nog 20 kilometer en zo zijn we rond de klok van 16.00 uur weer bij het bureau VNB. Wij kunnen terugkijken op 2 prachtige fietsdagen.