Belevingsreis Banneux BA1980

zaterdag 6 juli 2019 | Geertje Houben

Het is en blijft een prachtige locatie waar we het afgelopen weekend logeerden. Dit vanwege het tweede trainingsweekend voor de sponsorfietstochten. Een belangrijke “test training“ om te ontdekken of je voor de grote tocht “klaar“ bent. Zaterdag ging de tocht v.v. naar het bedevaartplaatsje Banneux. De C- route telde maar liefst 2270 hoogtemeters met een stijgingspercentage van soms 18-20%. Totaal fietste deze groep die dag 160 km. Met die fietsers zit het zeker wel goed.

De A- route telde 1500 hoogtemeters en 110 km. en ook zij hadden soms een stijgingspercentage van 18%. Ook deze club heeft de nodige training en ervaring dit weekend opgedaan.Tevens hebben we de voorgestelde module van de E-bikers getest. Op zaterdag fietste het groepje naar Banneux en ging vervolgens met de auto naar de dom van Aken o.l.v. Fred v.d. Winkel. Ook dat was een fijne ervaring.

Op zondag kon je genieten van het prachtige Limburgse landschap. Wel wat hoogtemeters maar na zaterdag stelt dit niet al teveel meer voor. De nodige kilometers werden weggetrapt met de nodige stops voor eten en drinken. Al met al kunnen we stellen dat zo´n weekendje goed is om te doen. Je leert wat groepsgenoten kennen, je ervaart wat een bult is en wat een bultje is, je fietst twee dagen intensief, je leert wat de catering inhoud, en je weet waar je staat.

De fietsers voor Rome zijn er klaar voor. Zij starten a.s. zaterdag 13 juli hun tocht. Om half negen is de viering in de St. Jan en daarna volgt de zegening en dan gaan we op weg naar Rome! Nog de laatste zaken regelen en dan…………………

Zwaai je mee uit? Of fiets je een eindje mee?

Geschreven door Geertje Houben