Belevingsreis Rome - Dag 13 RO1980

donderdag 25 juli 2019 | Geertje Houben

Wederom wordt het een warme dag. Om acht uur ‘s morgens is het buiten al warm en wanneer je van een gekoeld hotel naar buiten stapt valt de warmte even op je.

Zoals iedere ochtend ook deze ochtend hetzelfde ritueel. Ontbijten, fiets opzoeken, bidons vullen, sleutel inleveren, koffer naar de aanhanger brengen, banaantje mee, krentenbol mee en dan gaan de twee groepen weer op pad. De wegkapitein probeert zijn groep een beetje te coachen maar dat valt niet altijd mee. Vraagt de navigateur “gaat ie goed” en er volgt een ja dan gaat er nog weer een tandje bij. De dames hadden het vanmorgen even zwaar te verduren, maar de wegkapitein zal proberen hier rekening mee te houden. Alsmede 34 km per uur blijft rijden gaat het toch te hard en je moet ook genieten. Genieten van de po vlakte. Nog 1 dag redelijk vlak dan komen de Apennijnen. Dan wordt het toch weer wat zwaarder. We zijn nu 13 dagen aaneen aan het fietsen en de vermoeidheid slaat hier en daar toe. Nog vier volle dagen te gaan en de vijfde dag is het nog 40 km fietsen naar Rome.

Van morgen bij de lunchpauze en zoals U weet proberen we de stops altijd bij een kerkje te doen, mochten we van de pastoor binnen in een theaterzaal de lunch gebruiken en natuurlijk ook een toilet. We ondervinden onderweg toch heel veel gastvrije mensen. Van de theaterzaal wordt dan ook dankbaar gebruik gemaakt. Allemaal een stoel en vele malen beter dan in de zon. Uiteraard bedanken we de pastoor met een mooie VNB kaart en een pakje Hollandse stroopwafels. 1 groepje gaat naar de Adriatische zee voor een duik in dit water, de andere groep fietst in een rustig tempo de route en doen de theestop aan bij een mooi kerkje.

In het kerkje gaan we op zoek naar beelden van heiligen die corresponderen met een van onze doopnamen. Valt nog niet mee omdat er lang niet altijd een naam bij staat. Google kan hierin misschien ook helpen. We gaan ons best doen om heiligen te vinden en vast te leggen.

Vanavond eten we in een pizzeria. In dit hotel is geen gelegenheid om te eten. Bijzonder is dat de fietsen gewoon bij ons op de kamer staan. Wat zullen de fietsers heerlijk slapen met hun maatje in de nabijheid.

Tot morgen.

 

Geschreven door Geertje Houben