Belevingsreis Rome - Dag 15 RO1980

zaterdag 27 juli 2019 | Geertje Houben

Vanmorgen bij vertrek voelde het weer aangenaam. Het was gelukkig niet zo warm.

Het ontbijt werd goed aangedaan; voor de overige gasten waren er geen broodjes meer. Alles was bijna op. Waarschijnlijk hadden ze niet gerekend op hongerige fietsers.

Om klokslag acht uur startte men en na 30 km. Was er al de koffiestop met nu echt de laatste gebakken notenkoek. Bijna tegelijk kwamen de twee fietsgroepen aan en aangezien we op een zonnige plek stonden hebben we de partytent toch maar even opgezet. Men liet het zich allemaal goed smaken, limonade, koek, koffie, krentenbol etc.

Door naar de lunch. Daar wilde de plaatselijke bevolking dat we daar in een pizzeria gingen eten. We konden het niet. Echt duidelijk maken dat we alles bij ons hadden en dat we geen restaurant nodig hadden.

Om klokslag 12.00 uur reden we van de toch wel gezellige plek met bankjes op weg naar de theestop.

Het ging vandaag goed met het fietsen alhoewel een enkeling niet z’n dag had met goede benen. Dat hoorden we ook al eerder van de fietsers. Toch de tol van de vele dagen achterelkaar fietsen? Of zou het de warmte zijn die zijn tol eist? Ook vandaag kwam de temperatuur ver boven de 30 graden. Mogelijk kan het ook liggen aan het zoutgebrek, want met al die zweetdruppels verdwijnen er ook de nodige zouten uit het lichaam.

Op naar Assisi. Een groepje rijdt nog naar de Santa Maria degelijk Angeli. Er staat een heel klein oud kerkje in de kathedraal. De nieuwe kerk is er gewoon om heen gebouwd.

Al een paar dagen zijn we op zoek naar afbeeldingen van heiligen. Dit heeft te maken met onze opdracht. “Ga op zoek naar een afbeelding van een heilige die voorkomt in je doopnamen”. (De namen Jozef en Maria tellen voor deze opdracht niet mee). Ik kan u vertellen dat dat nog niet eenvoudig is. Maar ik hou nu op de hoogte van wat we wel gevonden hebben.

Het laatste stukje fietsen naar het hotel is niet fijn. De weg is slecht, het stijgingspercentage hoog, en men moet te voet.....fietsen gaat echt niet meer.

Toch komt iedereen op tijd bij het hotel.

Nog maar twee en een halve dag fietsen en we zijn in Rome!

 

Geschreven door Geertje Houben.