Belevingsreis Rome - Dag 16 RO1980

zondag 28 juli 2019 | Geertje Houben

Afgelopen nacht zijn verschillende mensen wakker geworden vanwege het onweer. Er was al voorspeld dat het zondag zou gaan regenen, en zo was het ook. Donkere wolken pakten zich samen en de nodige zegen kwam echt van boven. Niet fijn, wetende dat de wegen slecht zijn en dat je ook moet afdalen. Met een krentenbol en een banaan weer op zak (het ontbijt was summier) pakte men toch de fiets. Overschoenen en regenkleding aan.

Voordat men kon vertrekken moest eerst de auto met aanhanger veilig naar beneden geloodst worden en dat nog wel tegen het verkeer in. Beneden hielden de fietsers het opkomend verkeer tegen, halverwege stond de cateringploeg en zo werd dit klusje ook weer geklaard....schouder aan schouder.

De fietsers gingen op weg, op naar de koffiestop maar moesten nog een behoorlijk stukje klimmen. Ook wij in de auto, gingen weer flink omhoog en dat de fietsers de wegen slecht vinden kunnen wij ten volle beamen. Op de koffiestop aangekomen regende het nog behoorlijk. Op het gekozen plekje was geen bescherming tegen de regen. Of zouden we onder een afdakje mogen staan? Aangebeld en gevraagd (we laten dan de tekst lezen in het Italiaans waarmee we bezig zijn) en we mochten er staan. Stonden we in ieder geval een beetje droog. De betreffende mevrouw kwam even later naar buiten en maakte voor ons de garagedeur open zodat we allen binnen in de warme garage konden pauzeren met inclusief het gebruik van het toilet. Wat zijn er toch hartelijke mensen.

Toen de doorweekte fietsers kwamen werd de warme en lekkere koffie gretig afgenomen en ook de boterhammen gingen er weer in. Maar wat waren ze nat en in die natte kleding moesten ze weer verder.

Gelukkig was het tijdens de lunch droog. En nu het laatste stukje nog. En om 16.00 uur was iedereen weer binnen. Met 40 graden fietsen valt niet mee maar in de regen ook niet. En met dit natte weer regent het ook lekke banden. Vandaag zelfs op 1 moment was her drie keer raak. Zelfs buitenlanden hadden het zwaar te verduren. Gelukkig zijn dit mankementen die snel opgelost worden. Er is altijd nog wel iemand die een binnen- of buitenland heeft.

Omdat vanochtend de viering in Assisi niet mogelijk was hebben we deze viering buiten voor het hotel gehouden, onder een afdakje, in een kring. Het boek “bede aan zee” zal zeker in gedachten blijven.

Morgen de laatste lange fietsdag.

 

Geschreven door Geertje Houben.