Belevingsreis Rome - Dag 18 RO1980

dinsdag 30 juli 2019 | Geertje Houben

In de ochtend worden de laatste kilometers gefietst, nadat de groepen nog even vereeuwigd worden met de VNB aanhanger. Het laatste stukje van de route gaat langs een drukke weg en ook in Rome nabij het eindpunt is het een druk verkeer. Oppassen dus.

De catering gaat ook op weg rechtstreeks naar het hotel. Van daaruit nemen ze een taxi naar het St. Pietersplein en daar zijn ze in ieder geval op tijd. Het wachten vindt plaats in de schaduw; in de zon is het echtste heet. Er wordt naar de groep gebeld en zodra De fietsers hun kopje koffie gedronken hebben gaan zij gezamenlijk en in stilte op weg naar het St. Pietersplein. Ieder met zijn eigen gedachten, denkend aan wat deze reis je gebracht heeft, waar zat jezelf moeilijk en hoe reageerden je groepsgenoten en op welke momenten was je er voor de ander?

En dan zien we ze aankomen en wat is het een mooi gezicht. 12 fietsers in hun sponsorshirt en ze komen niet fietsend aan maar ze lopen naast de fiets in een horizontale rij. Schouder aan schouder; een kippenvelmomentje. En dan zijn ze er. De felicitaties vinden plaats en ieder krijgt een button opgespeld waar het woord “kanjer” op staat. En het zijn allemaal kanjers.

En weet u waarom ze zo mooi lopend binnenkwamen? Dat was te danken aan een lekke band van Marcel.

Na de groepsfoto op naar de Friezenkerk, deze was echter gesloten. Dan eerst de lekke band plakken en op zoek naar een pizzeria voor een heerlijke pizza.

Om 14.45 uur naar de Friezenkerk voor een viering uit dankbaarheid. Pater Brouwer ging in deze viering voor. Daarna richting het hotel voor een broodnodige douche, maar eerst moest de aanhanger nog leeggedronken en heringericht worden. En ook hier geldt: vele handen maken licht werk. Alle voorwielen van de fietsen werden voorzien van een sticker en opgehangen in de aanhanger.

s’ Avonds speelden we het spel JENGA. En wat bleef die toren lang staan. Voor de intenties wordt de komende dagen gezorgd. Daar is ruim de gelegenheid voor.

Nu nog twee dagen Rome en vrijdag weer naar huis.

Nog een paar wetenswaardigheden:

In totaal hebben we 20 lekke banden gescoord. Er zijn twee nieuwe buitenbanden nodig geweest. Groep A heeft ruim 2000 km gefietst, groep B heeft ruim 2300 km gefietst. Er zijn drie fietsers met de meeste hoogtemeters....ruim 20.000. Dat zijn Ronnie, Arie en Hans. Zij fietsten de Stelvio van 2790 meter en bereikten de top. Er zijn maar vier lichte valincidenten geweest allen mannelijke fietsers De 300 krentenbollen gingen er iedere dag in als koek evenals de heerlijke pannenkoeken, met dank aan de goede gevers.

Dank aan allen!

 

Geschreven door Geertje Houben.