Fietsreis Lourdes en Santiago -HS1981 Dag 14 en 15

zaterdag 24 augustus 2019 | Deelnemer HS1981

Na een rustdag in Lourdes zwaaiden we al vroeg in de ochtend de luxe vip- bus uit die op weg ging naar Toulouse Air port. We namen afscheid van: Anneke, die zo goed voor ons zorgde, Titus die fantastisch navigeerde en ons hartelijk toezong, Antonet die bij elke pauze de fietsers opwachtte met een lach, Wil die de groep leidde en verslagen verzorgde voor de VNB- site, Nellie die heerlijke tomatensoep sponsorde, Tiny die De Houtacam beklom, samen met Guus, Margrit die voor de eerste keer meedeed en een fietstalent blijkt te zijn, Eddie die dapper toch weer op de fiets klom, Frans onze top- chauffeur, Nel die ondanks haar leeftijd de tocht prima volbracht , Tonnie die als fietsmaker menigmaal een ander hielp.

Ook de groep van Fred zat grotendeels in de bus, zij vertelden ons in Lourdes enthousiast over hun reis, een nieuw concept waarbij Fred na een halve dag fietsen iedere middag een toeristische verrassing had. We genoten van elkaars verhalen.

Op naar Santiago, via de Camino, een eeuwenoude pelgrimsroute. We vormen een nieuw, kleinere groep met enkele nieuwe mensen zoals onze chauffeur Lot, cateraar Ria en fietser Dammus.

Het wordt een prachtige dag met een klim over de indrukwekkende Pyreneeën, over de Col du Somport en voor sommigen ook over de Col de Marie Blanque. Schitterend! Met een extra drankvoorziening door de catering heeft ieder kunnen genieten van de klim en het moment van aankomst in Spanje. De afdaling naar Jaca was welverdiend.

Verder vandaag naar Pamplona. We fietsen over prima wegen langs een prachtig blauw stuwmeer, we zien een klein stadje Berdun boven op een berg liggen. Het landschap veranderd in heuvelachtig gebied met schilderachtige dorpjes. Mooi om dit al zoevend op je fietsje te beleven.

De temperaturen lopen op tot boven de 40 graden en de stadjes lijken verstild. Dit komt echter door de siësta tijd, na 16:00 uur komt er weer leven in de brouwerij.

Aangekomen in een fijn hotel mogen we vanavond gaan genieten van de Spaanse keuken wat na een dag vol sportiviteit een heerlijke afsluiting van de dag is.