Bedevaart Lourdes - LO1973 - Dag 5

zaterdag 5 oktober 2019 | Femke van Ottele

De vijfde dag stond in het teken van bijzondere vieringen. We begonnen de dag bij de grot. Daar kwamen we samen op de plek waar hemel en aarde elkaar eventjes raakten. Tijdens de viering stonden we stil bij wat ons hier bracht. Het verlies van een naaste, het hebben van een ziekte of simpelweg omdat het goed met ons gaat. We mochten kracht ontvangen om te aanvaarden en te dragen. Maar ook om te geven, dankbaar te zijn en op te dragen. Samen zijn we daarna met alle pelgrims door de grot gegaan. Ieder met onze eigen gedachten. De gebedsintenties hebben we achtergelaten in de grot bij Maria. Dat zij deze gebeden door mag geven aan haar zoon. Na een kop koffie en de lunch was er tijd om zelf op pad te gaan. Om cadeaus te halen voor thuis, een kaars op te steken of Lourdeswater te halen. Of om Lourdes in een ander perspectief te bekijken; van boven vanuit het Chateau fort de Lourdes. Maar ook door gewoon even stil te zijn en bij de grot te zitten.

’s Middags was de handoplegging in de Pius X, de grote ondergrondse basiliek. Opnieuw een ontmoeting tussen hemel en aarde. Waar de handen van God ons kracht en bemoediging mochten geven. Ook weer een bijzondere viering. In zo’n grote basiliek was er een sfeer van onderlinge verbondenheid en warmte. Tegelijkertijd was het ook een afscheid van een deel van de pelgrims. Zij gaan morgen al vroeg met de bus op weg naar huis.

De avond begonnen we met de zegening van de devotionalia, de cadeaus die we kochten voor thuis. Daarna een heerlijke avondmaaltijd. En na het avondeten maakten we het nog gezellig samen in het hotel. Met een hapje en een drankje. Terugblikkend op een mooie bedevaart die morgen alweer eindigt. Maar eerst: snel het koffer pakken en nog even slapen!

Wil je meer weten of terugblikken op onze reis naar Lourdes? Kijk dan op de Facebookpagina van het Lourdeswerk van de R.K. parochie Maria Magdalena (Lingewaard en Overbetuwe)
www.facebook.com/lourdesbedevaart