Bedevaart Lourdes - LO1974 - Dag 1

zondag 6 oktober 2019 | Ineke Mes

Onze 1e dag 6 oktober 2019

We stonden vanmorgen al om 3 uur op want we vertrekken vandaag naar een speciale bestemming, Lourdes. Het moet wel bijzonder zijn om er zo vroeg op te staan.
Om 4 uur naar het Kerkplein waar de bus van de VNB al klaar stond. Ook waren er dorpsgenoten die de moeite hadden genomen om ons uit te komen zwaaien. Toen iedereen aanwezig was vertrok de bus richting Schiphol met een tussenstop bij Heemskerk waar de laatste Pelgrims instapten.
Tegen 6 uur kwamen we op Schiphol aan, daar begon het wachten, dat werd wel op de proef gesteld. Het is dat we West-friezen zijn die worden nergens raar van.
Na het inchecken het afgeven van de koffers en de beveiliging was het eindelijk tijd voor koffie.
Om half 9 konden we de bus in die ons naar het vliegtuig bracht, het duurde bijna een uur voor we de lucht in konden en na een vlucht van 2 uur werd hij keurig in Toulouse aan de grond gezet.
Hier konden we we met koffers zo doorlopen naar de bus die ons naar Lourdes bracht. Vlak voor de aankomst zongen we met zijn allen het Lourdes lied. Dat klonk als klok, een nieuw koor geboren.
Door de vertraging konden we aangekomen in hotel Irland meteen aan tafel voor een lunch en kregen we de kaartjes voor onze kamer.

Om 16.00 uur moesten we ons beneden melden, we gingen met zijn allen naar het Heiligdom waar we eerst langs de grot van Bernadette liepen en daarna naar de Bernadette kerk voor de Welkomstviering.
Tegen half 5 zaten we daar en om 5 uur begon de mis. Er waren 280 Nederlandse pelgrims aanwezig.
Wat me opviel was dat de priester die de mis deed iedereen bedankte voor de hulp die we de medemens gaven.
's Avonds om 19.00 uur aangeschoven voor het diner en een wijntje toe en naar bed. Een deel van de groep maakten er in de bar nog een gezellige avond van door met elkaar te zingen.