Bedevaart Lourdes - LO1974 - Dag 2

maandag 7 oktober 2019 | Angela Meijerink

Vanmorgen eerst rustig ontbeten met de groep geweldige pelgrims.
We hadden vandaag een jarige in ons midden dus hebben we eerst voor haar gezongen.
Na het ontbijt hebben we met z'n allen de "kleine" kruisweg gelopen.
Om en om vertelden pastoor vd Sman en Jeanne Gerretzen een gebed bij elke statie en was er interactiw met ons. Wat zie jij in deze statie en wat voor gevoel heb je daarbij?
Het was erg indrukwekkend. Zelf ben ik met heel andere ogen naar de kruisweg gaan kijken.
Hierna zijn we over de heiligdommen gelopen, hebben gekeken waar de baden waren en zijn we bij de plek geweest waar je kaarsen kan branden.
Hierna zijn we rustig terug gewandeld naar het hotel voor een heerlijke lucnh.
Op het menu stond: bloemkoolsoep, ham met een frisse sallade erin, rundvlees met tagliatelle en als toetje peer met kaas.
Na de lunch is een deel van de groep die goed ter been was de "grote" kruisweg gaan lopen. Het was een zware tocht maar oh wat was deze mooi. Onze hotelleidster las bij iedere statie/uitbeelding een tekst voor. Bij de allerlaatste statie hebben we een kring gemaakt waarbij we hand in hand stonden en samen een wees gegroetje gebeden hebben. Dit deed echt iets met mij, en zo te horen niet alleen bij mij.
We moesten hierna weer vlug naar het hotel want om 15.00 uur hadden we dw boeteviering in de Pius-X, de ondergrondse kerk die enorm groot is. Er kunnen wel. 30.000 mensen in!
Ook dit was weer een hele ervaring, tijdens de viering kon je je "wassen" met Lourdes-water en na afloop van de dienst kon je biechten. Toen de dienst was afgelopen gingen we meteen door om een groepsfoto te maken. Hopelijk staan we er allemaal mooi en goed op. Dit is toch "de" herinnering voor het thuisfront en een mooi aandenken aan deze bijzondere reis.
En toen zijnwe met z'n allen gezellig op een terras een drankje gaan drinken. Dit ging er wel in bij iedereen.
Heerlijk in de zon hebben we op een terras gezeten.
En dan moeten we al weer naar het hotel voor het diner. Dit keer kregen we weer een soepje en een kaasbroodje vooraf, als hoofdgerecht hadden we lamskotelet met witlof met kaas. Als toetje kregen we een dikke tompouce. Deze moest snel naar binnen gewerkt worden want het was al 19.45 uur en om 20.00 uur moesten we ons verzamelen voor de lichtjes processie. Ton en Bennie hadden zich bij het koor gevoegd en de rest moest zich opstellen bij de gekroonde maagd. Om 21.00 uur begon de processie. Ook dit heeft weer een prachtige indruk op iedereen gemaakt.
Na afloop hebben we gezellig nog een drankje gedronken in de lobby met z'n allen en er werd leuk nagepraat met elkaar. We hebben een hele fijne hechte groep en dat al na 2 dagen. Héérlijk om zo met elkaar op te trekken. Dit is echt betekenisvol ontmoeten!

Op naar dag 3.